Mail ons: [email protected]

Blog

okt 10

Beste gratis CRM-systeem voor MKB/KMO

Wij raden ZOHO CRM aan, de in onze ogen beste Customer Relationship Management software voor MKB/KMO.

Waarom Zoho CRM?

Uiteraard heeft ieder bedrijf andere (strategische) doelstellingen. Op basis daarvan kan ook de CRM-behoefte en keuze veranderen. Wij richten ons in dit geval op MKB/KMO’s, die behoefte hebben aan een eenvoudig CRM, maar waar nog geen of een beperkt budget voor is. Groeit je bedrijf en heb je behoefte aan veel mogelijkheden? Dan kun je later nog altijd overstappen naar verschillende betaalde versies van Zoho CRM. Ook hier is Zoho wat betreft prijs, zeer concurrerend. Meer informatie over specifieke beoordelingen en vergelijkingen met andere systemen vind je hier.

ZOHO CRM heeft een gratis versie, dat alle belangrijke functionaliteiten heeft dat een klein bedrijf nodig heeft, zoals het verzamelen van leads, contact management, workflow automatisering, het maken van rapporten en nog vele andere extra tools. Dit allemaal web-based. Je kunt dit dus altijd en overal benaderen (eventueel met app), zonder dat je dit zelf hoeft te hosten.

Mogelijkheden van ZOHO CRM

Vele gratis CRM oplossingen hebben maar een zeer beperkt aantal mogelijkheden. De gratis versie van Zoho is relatief uitgebreid. Hieronder een aantal belangrijke functionaliteiten die de gratis versie van Zoho CRM biedt:

CRM:
Beheer Leads, Contacten, Accounts, Verkoopkansen, maak Taken, Gebeurtenissen, log Telefoongesprekken en meer.Zoho Home

 

Multi-user:
Veel CRM aanbieders die een gratis versie aanbieden, laten maar één gebruiker toe. Bij Zoho CRM, kun je tot 10 gebruikers gratis toevoegen.

Automatisering:
Bij de gratis versie van Zoho CRM heb je de mogelijkheid om enkele processen gratis volledig op maat te laten automatiseren (Workflow).

App:
Bekijk al je CRM data via een app op je smartphone.

Zoho App

Social media integratie:
Volledige integratie met de Twitter-account en Facebook account van je klanten.
Zoho Social media

Beperkingen

Uiteraard. Een gratis versie heeft altijd beperkingen. Er kan een punt komen dat je meer uit een CRM wilt halen. Op dat moment zou je dus deze beperkingen moeten elimineren en overstappen naar een betaalde versie. Dit varieert van $12,- (standard) tot $60,- (CRM plus) per gebruiker per maand. Hiermee is ZOHO CRM in vergelijking met andere CRM systemen nog steeds zeer concurrerend.

Gratis aanmelden

Het is gratis. Wil je het uitproberen? Meld je dan aan voor ZOHO CRM en krijg de volledige enterprise versie voor 15 dagen op proef.

Heb je al een CRM en wil je al je data migreren naar Zoho? Neem dan contact op met Webvantage voor de mogelijkheden.

 

About The Author

Rogier is eigenaar van het bedrijf Webvantage. Gespecialiseerd in Websites, Webshops, Zoekmachineoptimalisatie (SEO) en Grafisch Design. Zowel voor de grote onderneming als de kleine zelfstandige. Neem gerust even contact met Rogier op als u vragen heeft.