Mail ons: [email protected]

Blog

mei 13

E-mails van andere providers ontvangen en versturen via Gmail

Gmail biedt gratis de functionaliteit aan om ook e-mails van andere e-mailproviders te bekijken en te versturen via je eigen Gmail-account. [email protected] of [email protected], kun je dus gewoon via je Gmail-account benaderen. Hier lees je hoe je dit moet instellen.

Voordat je begint: als je je Gmail-account gaat gebruiken voor andere e-mailadressen, zal Gmail standaard al je e-mails in dezelfde Postvak IN plaatsen. Je e-mails van je Gmailadres en het e-mailadres dat je gaat toevoegen, zullen dus door elkaar komen te staan. Wil je dit niet, begin dan met ‘Meerdere postvakken IN Instellen’, onderaan de pagina.

E-mails ontvangen via Gmail

1. Log in bij je Gmail-account.

2. Klik rechtsboven op het tandwiel en vervolgens op ‘instellingen’.
gmail-instellingen

3. Ga naar het tabblad ‘Accounts en import’.

4. In dit scherm zie je “Mail van andere accounts (met POP3) controleren’ staan. Klik hiernaast op ‘je eigen POP3-mailaccount toevoegen’.

5. Je krijgt nu onderstaand scherm te zien. Vul hier je e-mailadres in die je wilt gaan gebruiken en klik op ‘Volgende stap’.

toevoegen e-mail

 

6. Vul hier de gegevens in die je van je e-mailprovider hebt gekregen. Vink ‘Een kopie van het opgehaalde bericht op de server achterlaten’ aan. Zo wordt het bericht niet van de oorspronkelijke server verwijderd en kun je ook nog met andere e-mailclients, behalve Gmail je mails achteraf bekijken.
Klik vervolgens op ‘Account toevoegen’.

gmail-account-instellen

Nadat je op ‘Account toevoegen’ hebt geklikt kun je e-mails van het opgegeven e-mailadres ontvangen.

E-mails verzenden via Gmail

1. Kies ‘ja, ik wil e-mail kunnen verzenden als …’ of ga naar ‘Instellingen’ –> ‘Accounts en import’. Bij ‘Mail verzenden als’, klik je op ‘Nog een e-mailadres toevoegen waar je eigenaar van bent’.
2. Kies of je je e-mailadres wilt beschouwen als alias. Meer info over het gebruik van aliassen lees je hier. Zelf heb ik er voor gekozen om dit niet te doen. Klik daarna op ‘Volgende stap’.

gmail-verzeden

3. Vul de gegevens in die je van je e-mailprovider hebt gekregen, zoals onderstaand voorbeeld en klik op ‘Account toevoegen’

gmail-smtp-instellingen

4. Je e-mailadres is nu toegevoegd aan je Gmail-account. Nu krijg je een e-mail van Google, waarin je je e-mailadres moet verifiëren. Dit doe je door op de link te klikken in de e-mail.

Je kunt nu zowel ontvangen als versturen vanaf je Gmail-account.

Meerdere Postvakken IN Instellen

Als je veel mails op je e-mail server hebt staan, worden die allemaal gedownload naar je Gmail account. Alle e-mails (zowel Gmail als het e-mailadres van je andere provider) komen vervolgens door elkaar te staan. Je kunt er voor kiezen om dit voortaan gescheiden te houden. Voer dan onderstaande stappen uit:

1. Ga naar ‘Instellingen’ (via het tandwiel)
2. Klik vervolgens op tabblad ‘Labs’
3. Ga naar ‘Meerdere Postvakken IN’ en klik op ‘inschakelen’. Klik vervolgens op ‘wijzigingen opslaan’.
4. Bij de instellingen is nu een extra tabblad bijgekomen, namelijk ‘Meerdere Postvakken In’. Klik hier op en vul vervolgens je nieuw e-mailadres in bij ‘Venster 0’, zoals in onderstaand voorbeeld. Klik vervolgens op ‘wijzigingen opslaan’. Je hebt nu 2 Postvakken IN.

meerder-postvakken-in-gmail

5. We zijn er helaas nog niet. Je e-mails van je nieuw e-mailadres komen nu in allebei de Postvakken IN aan. We gaan er nu voor zorgen dat deze niet tussen je mails van je Gmailadres komen.
6. Ga naar tabblad ‘Filters’ en klik op ‘Nieuw filter maken’. Vul je nieuw e-mailadres in bij ‘aan’ en klik op ‘filter maken met deze zoekopdracht’

filter1

7. Vink ‘Postvak IN overslaan (Archiveren)’ aan en ‘het label toepassen’. Al je e-mails van je nieuw toegevoegde e-mailadres, zullen dan het gekozen label krijgen. Je kun hier ook een nieuw label aanmaken. Ik heb ervoor gekozen om alle e-mail van [email protected] het label ‘Werk’ te geven. Klik vervolgens op ‘Filter maken’.
filter

Nu heb je op je voorpagina 2 aparte Postvakken IN. Je e-mails van je andere e-mailprovider, zijn nu alleen zichtbaar via je nieuw aangemaakte Postvak IN.

 

About The Author

Rogier is eigenaar van het bedrijf Webvantage. Gespecialiseerd in Websites, Webshops, Zoekmachineoptimalisatie (SEO) en Grafisch Design. Zowel voor de grote onderneming als de kleine zelfstandige. Neem gerust even contact met Rogier op als u vragen heeft.