Mail ons: [email protected]

Blog

aug 27

Maak je website mobile-ready!

Stel …

je zit via je mobiele telefoon of tablet op Facebook en er komt een artikel voorbij dat je interessant vindt en wilt lezen. Je klikt erop en de nieuwe pagina opent zich. Je denkt het lekker makkelijk te kunnen lezen, maar je moet steeds naar links en naar rechts ‘swipen’ omdat de regels niet op je scherm passen. Op deze manier even een artikel lezen op je smartphone of tablet wordt meteen een onaangename ervaring. Als het om je eigen website gaat, ben je direct je lezers aan het verliezen.

Responsive

Daar komt het “Responsive Design” om de hoek kijken. Een website met een responsive design reageert op het formaat van jouw scherm, zodat iedere pagina van de website makkelijk te lezen is. Of het nou op een smartphone, een tablet of een PC is.

Waarom is dit nu zo belangrijk?
Steeds meer en meer mensen gebruiken tablet of smartphone om een website te bekijken. In 2013 werd wereldwijd 17,4% van het internetverkeer mobiel gedaan, een stijging van 6% ten opzichte van 2012 (bron: Mashable). Dit om je een idee te geven hoe hard dit ieder jaar stijgt en hoe belangrijk het is dat jouw website goed leesbaar is via een smartphone of tablet.

Mobiele versie?
Een andere mogelijkheid is om een aparte mobiele versie voor jouw website te maken. Afhankelijk van je bestaande website, kan dit echter de nodige kosten met zich meebrengen. Zorg er daarom voor dat je nieuwe website in ieder geval ook responsive is, als je kosten wilt besparen. Dan ben je meteen klaar voor de mobiele markt. Indien gewenst en naargelang de situatie, is een aparte mobiele versie van je website maken later altijd mogelijk (maar vaak niet nodig). Webvantage werkt alleen maar met responsive designs.

Zelf testen
Test zelf op je pc of smartphone of je design responsive is. Past de website zich automatisch aan naargelang de grootte van het venster (PC) of scherm? Dan is jouw website responsive en klaar voor de mobiele markt!

 

About The Author

Rogier is eigenaar van het bedrijf Webvantage. Gespecialiseerd in Websites, Webshops, Zoekmachineoptimalisatie (SEO) en Grafisch Design. Zowel voor de grote onderneming als de kleine zelfstandige. Neem gerust even contact met Rogier op als u vragen heeft.